Leeuwarder nieuws

Veel klachten over hard rijdende buurtbewoners bij Meldpunt Veilig Verkeer

Veel klachten over hard rijdende buurtbewoners bij Meldpunt Veilig Verkeer

LEEUWARDEN, 8 september 2015 - Het Meldpunt Veilig Verkeer verzamelde meldingen van verkeersonveilige situaties uit Fryslân. Uit de top 3 van gemeenten waar de meeste meldingen vandaan komen, Leeuwarden, Súdwest Fryslân en Heerenveen ging meer dan de helft over te hard rijden in de eigen woonwijk.Die meldingen komen van buurtbewoners die zich ergeren aan de snelheid in hun straat. Dat blijken vaak  de eigen buurtbewoners te zijn.
Met VVN Buurtacties en het VVN Buurtlabel kunnen mensen aan de slag om de buurt verkeersveiliger te maken. Het afgelopen half jaar zijn er in Fryslân meer dan 20 buurtacties uitgevoerd.

Deze VVN Buurtacties worden vaak georganiseerd naar aanleiding van een melding van een verkeersonveilige situatie op meldpuntveiligverkeer.nl. Na deze melding krijgt de buurtbewoner ondersteuning van VVN. Dit varieert van het toezenden van een actiepakket tot procesbegeleiding bij ingewikkeldere vraagstukken.

Als een buurtactiegroep toezegt gedurende drie jaar één verkeersveiligheidsactie per jaar te houden komen zij in aanmerking voor het VVN Buurtlabel. Onlangs is deze uitgereikt aan een buurtwerkgroep in Aldeboarn. De uitreiking werd feestelijk aangekleed en in samenwerking met de Stichting Bevordering Verkeerseducatie werd een remwegdemonstratie gegeven om aandacht te vragen voor het verschil in remweg bij een snelheid van 30 km en 50 km per uur.

Voorbeelden van andere buurtacties zijn het plakken van 30 km klikostickers, VVN verkeersonderzoek, snelheidsmetingen en ook aandacht voor fietsverlichting in de wijk en parkeergedrag bij scholen.

Bewoners die zelf in actie willen komen voor de verkeersveiligheid in hun eigen buurt kunnen beginnen met het doorgeven van verkeersonveilige situaties op meldpuntveiligverkeer.nl. Hiermee kan samen worden gewerkt aan verkeersveiligheid en de missie van Veilig Verkeer Nederland “Iedereen veilig over straat”.

Bron: Veilig Verkeer Nederland

8-9-2015 12:07 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Leeuwarder nieuws

Meer Leeuwarder nieuws