Sport

Verdiende thuiswinst SC Cambuur op FC Utrecht

Verdiende thuiswinst SC Cambuur op FC Utrecht

LEEUWARDEN, 14 maart 2015 - Cambuur heeft zich vanavond gerevancheerd voor de grote nederlaag tegen PEC Zwolle een week eerder. In een uitverkocht eigen huis werd met 3 - 1 verdiend gewonnen van Utrecht.


Cambuur kwam gretig en overtuigend uit de startblokken en kwam na 18 minuten op voorsprong door een benutte penalty van Erik Bakker.

Na een niet goed weggewerkte bal door Vytas kreeg Eduard Duplan een vrije doorloop en maakte de gelijkmaker(26). Een minuut later schoot Sander van de streek Cambuur opnieuw op voorsprong. Utrecht had weer een minuut later geluk dat Daniel de Ridder op de paal schoot. Cambuur zette vol aan. Narsingh schoot tegen Utercht-doelman Ruiter aan.

Hoewel Cambuur in de tweede helft de meeste kansen kreeg, was het in de slotfase billenknijpen. Pas in de allerlaatste seconden was het Mikhail Rosheuvel, ingevallen voor De Ridder, die Cambuur de 3 - 1 zege bezorgde.

Met 36 punten hoeft Cambuur zich geen zorgen meer te maken en kan zelfs omhoog kijken. Met nog zeven wedstrijden te gaan staan de Leeuwarders gedeeld 8ste met FC Twente.

Cambuur-trainer Henk de Jong: "De supporters hebben ons vanavond geweldig gesteund. Prachtig dat we dat hebben kunnen belonen." Utrecht-coach Alflen kon dat alleen maar beamen: "Cambuur begon gretig, kreeg het publiek erachter. We hebben terecht verloren."

- www.cambuur.nl
- twitter-verslag: #camutr

14-3-2015 23:08 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport