Sport

Orca dames winnen van sterke opponent, zuur verlies heren

LEEUWARDEN, 9 maart 2015 - De waterpolo dames van Orca hebben in Vriezenveen gewonnen van het in bloedvorm verkerende VZ&PC. De heren leden thuis in een knotsgekke wedstrijd een zure nederlaag tegen de Mors uit Rijssen.


Dames
Afgelopen zaterdag speelden de dames van Orca thuis tegen de dames van VZ&PC uit Vriezenveen. Een sterke opponent die momenteel in bloedvorm verkeerd. VZ&PC had in 2015 nog niet verloren en kwam naar Leeuwarden om deze reeks voort te zetten. Orca had de 1e wedstrijd van VZ&PC gewonnen en moest ook deze wedstrijd winnen om de dames uit Vriezenveen voor te blijven in de rankschikking.

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd. Orca startte furieus en knalde de 1e aanval meteen tegen de touwen. Een snelle voorsprong die goed was voor het vertrouwen.
Het was VZ&PC die uit een vrije bal wist te profiteren en de stand gelijk wist te trekken.
Hierna begonnen de contouren van de wedstrijd duidelijk te worden. De beide defensies kwamen beter in het spel. Duidelijk was het verschil van opvatting. VZ&PC probeerde dmv een zone de Orca aanval af te stoppen. Waar Orca met veel druk en een strakke press de dames uit Vriezenveen van scoren probeerde af te houden.
Orca had meer grip op de wedstrijd en liep uit tot 3-1. Vriezenveen kon aan het eind van de 1e periode nog iets terug doen en zorgde voor een 3-2 rust.

In de 2e periode was het vooral een verdedigend schaakspel. Vriezenveen kon deze periode niet tot een kans komen door goed verdedigen van Orca. Orca had wel veel schoten en kansen, maar geluk ontbrak in de afronding. Een snelle en goed uitgespeelde counter zorgde nog wel voor een ruimere voorsprong. Halverwege de wedstrijd leidde Orca met 4-2

De 3e periode was een uitstekende periode van de Leeuwarder formatie. Keer op keer liep VZ&PC zich stuk op de Orca defensie en kwam er deze periode niet aan te pas. Orca kreeg steeds meer kansen, en begon grip te krijgen op de zone van VZ&PC. Dit resulteerde in 3 goede goals en bracht de Leeuwarders in een zeer comfortabele voorsprong van 7-2.

In de 4e periode kwam Orca met een goed uitgespeelde man meer op 8-2. Hierna was het voornamelijk uitspelen van de wedstrijd. VZ&PC wist deze periode nog 2x tot scoren te komen maar het was Orca die het laatste woord had. En de 9-4 op het score bord zette.

Een goede wedstrijd van Leeuwarder zijde. Goed geconcentreerd spel en hard werken betaalde zich uit in een klinkende overwinning. Eindstand 9-4 voor Orca

(Scores: Stefanie Vossenberg 4x, Paulien Vermeulen 2x, Laura Jongbloed, Demy de Haan en Rozemarijn Jonink 1x)


Heren
De waterpoloheren van Orca Leeuwarden zijn afgelopen zaterdag in een knotsgekke wedstrijd tegen een zure nederlaag aangelopen. In ‘de Blauwe Golf’ werd het 10-11 voor de gasten van de Mors uit Rijssen, die daarmee drie punten meer kregen dan ze verdienden.

Orca begon goed aan de wedstrijd, was weliswaar slordig in z’n passing maar het rendement was redelijk te noemen. De ploeg van trainer/coach Jurjen Holwerda speelde bij vlagen goed polo en de Mors kon geen vuist maken.

Halverwege de wedstrijd had Orca een comfortabele voorsprong van drie doelpunten opgebouwd, maar toen kantelde de wedstrijd.

Twee basisspelers van Orca liepen tegen hun, in Leeuwarder ogen, vaak discutabel gegeven derde persoonlijke fout aan waardoor de heren nog maar één wissel over hadden.
De Mors rook bloed en kreeg nieuwe energie. Orca was van de kaart en liet zich op alle fronten aftroeven.

Toen in het begin van de vierde periode nóg eens een speler zijn derde “P” kreeg was het Leeuwarder verzet gebroken. In de allerlaatste minuut kregen de gastheren nog een enorme mogelijkheid tot de gelijkmaker maar de heren werden door nog onbekende reden tegen gefloten.

Doelpunten Orca: Jeroen Wouters(4x), Rik van Lohuizen(2x), Dennis van der Veldt, Duncan Jongbloed, Frank Pol en Hylke Meijer(allen 1x)

www.zvorca.nl

9-3-2015 09:41 0 reacties

Reacties (0)

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Sport

Meer Sport