29 maart Leeuwarders in gesprek: over de Tweede Wereldoorlog in Leeuwarden

Uitgaan

29 maart Leeuwarders in gesprek: over de Tweede Wereldoorlog in Leeuwarden

LEEUWARDEN, 2015 -  Eens in de maand worden in het HCL spraakmakende gasten geïnterviewd over hun band met Leeuwarden en onderwerpen uit het (recente) Leeuwarder verleden, waarbij ook het publiek mee mag mee praten. Op zondag 29 maart komt Ingrid ten Have (docent technologie management R.U.G.). Zij zal het vooral hebben over de rol van haar vader Wiert ten Have tijdens de Tweede Wereldoorlog. Interviewer is dit keer HCL-directeur Geart de Vries.


Wiert ten Have woonde in en rond de oorlog in de toen nog nieuwe Swammerdamstraat. Hij werkte bij de Rijksverkeersinspectie en raakte betrokken bij het verzet. Ten Have speelde een rol bij de overval op de Blokhuispoort.

Familiealbums met bijzondere foto’s over het alledaagse leven uit de oorlogsjaren en van de bevrijding zijn inmiddels overgedragen aan het HCL. Een deel van de foto’s zal te zien zijn in het nieuwe boek over Leeuwarden in de Tweede Wereldoorlog dat in april bij W-Books verschijnt.

Een selectie van foto’s zal ook tijdens het interview worden getoond. In het aprilnummer van het tijdschrift Leovardia verschijnt eveneens een artikel van Ingrid ten Have over haar vader

Plaats: Historisch Centrum Leeuwarden / HCL (Groeneweg 1).
Aanvang: 14.00 uur. Organisatie: HCL. Toegang: gratis.

Foto uit de collectie Ten Have: de eerste Canadese pantserwagens op de Groningerstraatweg op 15 april 1945

27-3-2015 16:32 1 reacties

Reacties (1)

Zou graag met Ingrid in contact komen. Ik woonde op nr 61 in de Swamerdamstraat.

Geplaatst door Hans Wouda op 29-9-2020 18:40
Meld als ongepast

Reactie plaatsen

Met het plaatsen van deze reactie gaat u akkoord met de voorwaarden

Overig Uitgaan

Meer Uitgaan